Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ Γ.Κ. ΝΙΚΑΙΑΣ 20/2/2012


  Πραγματοποιήθηκε μαζική συνέλευση των ειδικευομένων ιατρών παρουσία εκπροσώπων της 5μελούς ΕΙΝΑΠ του νοσοκομείου, ειδικευμένων συναδέλφων διαφόρων τμημάτων και του κ. Διευθυντή του επιστημονικού συμβουλίου.

-Αποφασίστηκε σχεδόν ομόφωνα η πλήρης απόσυρση των ειδικευομένων από τη γενική εφημερία της 23/2012.

 Η συντριπτική πλειοψηφία των ειδικευομένων ιατρών αλλά και αρκετών ειδικευμένων ασκεί το νόμιμο δικαίωμα της για επίσχεση εργασίας από σήμερα 20/2/2012 έχοντας ενημερώσει εγγράφως τη διοίκηση του νοσοκομείου.

 Η επίσχεση εργασίας αφορά τις δεδουλευμένες εφημερίες του Δεκεμβρίου 2011 και έχει ακλόνητη νομική και ηθική βάση. Δε στρεφόμαστε κατά των ειδικευμένων συναδέλφων που αποτελούν το προσωπικό ασφαλείας σε αυτές τις περιπτώσεις ούτε κατά των πολιτών.
 Η φροντίδα των ασθενών που νοσηλεύονται και τα θέματα υγείας που αφορούν τους συμπολίτες μας πλην των τακτικών λειτουργιών παραμένουν διασφαλισμένα σε ότι αφορά τη συνδρομή του ιατρικού προσωπικού.
 Το αίσθημα ευθύνης των ιατρών και του παραϊατρικού προσωπικού του νοσοκομείου μας δεν επιδέχεται αμφισβήτηση, διεκδικούμε το αυτονόητο, την καταβολή των δεδουλευμένων μας όπως κάθε εργαζόμενος αξιοπρεπής άνθρωπος και τη λειτουργία του νοσοκομείου στο ακέραιο προς όφελος των ασθενών.

-Εξουσιοδοτούμε την 5μελή ΕΙΝΑΠ του νοσοκομείου να ενημερώσει τη διοίκηση του νοσοκομείου για την απόφαση μας καθώς είναι αρμόδια για την κατάρτιση ασφαλούς προγράμματος εφημεριών και αναμένουμε τη διευθέτηση του θέματος εκ μέρους της.
 Σε ένδειξη καλής θέλησης και αλληλεγγύης προς τους ειδικευμένους συνάδελφους παραμένουμε στις θέσεις μας μέχρι την Τετάρτη 22/2/2012.
 Σε περίπτωση μη ανταπόκρισης θα ακολουθήσει παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση την ίδια ημέρα, ακολουθούμενη από συνέλευση στις 13:00 για περαιτέρω λήψη αποφάσεων και συντονισμό με αντίστοιχες επιτροπές άλλων νοσοκομείων, ταυτόχρονα και με τις κινητοποιήσεις του παραϊατρικού προσωπικού.

-Κατά το διάστημα της επίσχεσης οι ιατροί θα ενημερώνουν καθημερινά τους πολίτες που προσέρχονται στο νοσοκομείο για τις ασκούμενες πολιτικές υποβάθμισης της δημόσιας υγείας από την στερούμενη νομιμοποίησης παρούσα κυβέρνηση.

-Ζητάμε τη συμβολή των συλλογικών οργάνων και καλούμε σε την ΕΙΝΑΠ να προγραμματίσει το συντομότερο δυνατόν γενική συνέλευση.

-Δηλώνουμε πως θα υπερασπιστούμε δυναμικά και με κάθε διαθέσιμο νόμιμο μέσο οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση απειλή ειδικευόμενου ιατρού που θα ασκήσει το αναφαίρετο δικαίωμα του για επίσχεση εργασίας.

-Συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των ασθενών και των ιατρών για ένα δημόσιο σύστημα υγείας αντάξιο των προσδοκιών του Ελληνικού λαού.