Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΕΟΠΥΥ: ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΔΣ - ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ

1. Όλοι οι πιστοποιημένοι ιατροί, συμβεβλημένοι και μη με τον ΕΟΠΥΥ- συνταγογραφούν ηλεκτρονικά.

2. Οι συμβεβλημένοι ιατροί ΕΟΠΥΥ δύναται να συνταγογραφούν και χειρόγραφα όταν είναι αδύνατη η πρόσβαση τους στο σύστημα.

3. Οι πιστοποιημένοι μη συμβεβλημένοι που έλαβαν συνταγολόγια πριν τη πλήρη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ και στη συνέχεια δεν συμβλήθηκαν οφείλουν να σταματήσουν vα συνταγογραφούν χειρόγραφα και να επιστρέψουν τα συνταγολόγια που έχουν παραλάβει. Τα φαρμακεία δε θα εκτελούν τις συνταγές μετά την ενημέρωση τους.

4. Οι πιστοποιημένοι μη συμβεβλημένοι έχουν δικαίωμα να γράφουν ηλεκτρονικά μέχρι 2 συνταγές το μήνα για κάθε ασφαλισμένο και έως ένα εμβαλάγιο του ίδιου φαρμάκου τη φορά.

5. Δικαίωμα αμειβόμενων ιατρικών πράξεων θα έχουν μόνο οι συμβεβλημένοι ιατροί του ΕΟΠΥΥ με ανώτερο ποσοστό 30% επί των επισκέψεων. Το υπόλοιπο θα είναι με έκπτωση 50% επί των αναγραφόμενων τιμών του Π.Δ.

6. Συνταγογράφηση παραπεμπτικών εξετάσεων με βάση τα διαγνωστικά και θεραπευτικά πρωτόκολλα και μέχρι 2 το μήνα.

ΓΕΝΙΚΗ ΟΔΗΓΊΑ

1. Οι ασφαλισμένοι ΟΓΑ και ΤΥΛΚΥ από 01-01-2012 είναι πλέον ασφαλισμένοι ΕΟΠΥΥ και εξυπηρετούνται όπως και οι λοιποί ασφαλισμένοι από Μονάδα Υγείας ΕΟΠΥΥ, συμβεβλημένος ιατρούς ΕΟΠΥΥ, Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία του ΕΣΥ και πιστοποιημένους μη συμβεβλημένους ακολουθώντας τον ανωτέρω περιορισμό.

2. Τα φάρμακα υψηλού κόστους που έχουν δεσμευτεί να χορηγούνται από τα φαρμακεία ΕΟΠΥΥ ειδικά και μόνο για τους ασφαλισμένους ΟΓΑ θα χορηγούνται μέχρι νεωτέρας από τα κρατικά και τα ιδιωτικά φαρμακεία.